Activiteit van de maand

Februari 2018

Wat is Virto?
Wat kan jij er mee?
En waarom heb jij er nog niet op gestaan?

Virto is een elektrische driewieler waarmee je staand met het mooiste uitzicht door de polder kan toeren. Een top activiteit voor je teamuitje. Daarom de activiteit van de maand februari. Zodat je nog ruim de tijd hebt een datum te prikken voor jouw groep.

Ik hoor je zeggen 'Solex rijden hebben we al een keer gedaan, dit is toch hetzelfde?' Nee dit maakt lang niet zo'n herrie als een Solex, waardoor je ook door de stilte gebieden mag rijden. Het is milieu vriendelijk omdat het met zonne energie wordt opgeladen. En het is vooral een echte beleving omdat je staand mag rijden.

Ik kan hier nog zoveel woorden gebruiken om uit te leggen hoe te gek dit is. Iedereen stapt met een brede glimlach van de Virto af. Als ze al willen stoppen ūüėČ maar woorden overtuigen toch minder dan zelf op een Virto rijden.

Zet Virto voor 2018 op je bucketlist. Ik beloof je dat je daar geen spijt van krijgt.

Kerstborrel 2017 geslaagd?

Gezelligste kerstborrel 

'zeker voor herhaling vatbaar'

In een sfeervol aangeklede Jachthaven werden diverse bedrijven ontvangen voor een ongedwongen kerstborrel. Tuinders, bouwers en hoveniers maken  er samen een gezellig feestje van. Met een uitgebreid buffet werd de innerlijke mens getrakteerd op de nodige smaakmakers. Vrolijke meiden in de bediening zorgde voor volle glazen, zodat er geproost kon worden op een mooi jaar. De band deed er in de 3e set nog een schepje bovenop met sfeervolle meezingers.

Kortom het was een topavond. Bedankt voor jullie aanwezigheid. 

Fijne feestdagen en een gezond 2018

John vd Valk & Nanda van Soest

 

Wil je volgend jaar met jouw bedrijf ook aanwezig zijn op de gezelligste kerstborrel van het Westland?

Inschrijven kan via info@BeleefKwintsheul.nl of bel 06-33101257

Westlands groepsuitje

Een bijzondere ervaring rijker

Bedrijfsuitje

Hoe vaak doe jij iets voor de eerste keer?

Op dinsdag 10 oktober heb ik mijn eerste fysieke contact met een paard. Zover ik terug kan denken weet ik niet of ik ooit zo dichtbij ben geweest. Dat is voor mij al best bijzonder, maar de impact komt nog.

Ik ben op bezoek bij Diana vd Knaap, paarden coach (EAC). Zij heeft zich onlangs aangesloten bij Beleef Kwintsheul met de activiteit paardencoaching. Hoe kan ik beter uitleggen wat het inhoudt dan het eerst zelf ervaren. De ontvangst is in de serre in een huiselijke sfeer. Vanuit die ruimte kan je de paarden al zien staan. Uiteraard denk ik daar nu al wat van, maar we gaan eerst rustig zitten. Diana wil in een gesprek vooraf meer weten over de persoon waarmee ze de bak instapt. Het is geen kruisverhoor, gewoon ontspannen vertellen over wat jij kwijt wil. Op de vraag ‚Äėis er iets waar jij mee zit‚Äô heb ik even bedenktijd nodig. Ik weet er wel een ‚Äúheb bij moeilijke taken de neiging deze voor me uit te schuiven‚ÄĚ.

De bak in

Mijn laarzen trek ik onder m’n snelbinders vandaan en we lopen rustig naar de bak. Diana stelt beide paarden aan mij voor en ik mag kiezen met welke ik aan de slag wil. Tristan, het bruine paard, komt meteen op me af gelopen, dus hij heeft de keuze al voor mij gemaakt. Ik moet eerlijk toegeven dat ik het spannend vind, want hij is best groot en hoe reageert hij op mij?

Opdracht geslaagd of mislukt?

Diana geeft mij de opdracht de halster bij het paard om te doen, wat wonderbaarlijk genoeg lukt. Om daarna met het touw in de hand een rondje in de bak te lopen. Na een twijfelende start loopt Tristan met me mee. Een volgende stap is proberen of hij mij ook volgt zonder het touw vast te houden. Dit heeft wat meer aanmoediging nodig. Bij de opdracht Tristan achteruit te laten lopen liep ik vast. Dit zijn momenten waarop je het even niet meer weet. Momenten waarop Diana een open vraag kan stellen, maar juist ook een lange stilte kan laten vallen. Alles om je aan het denken te zetten en tot een oplossing te komen. Het gaat er dus niet om of en hoe ik hem laat lopen, maar wat er in mij omgaat. Vind ik het vervelend dat hij niet ‚Äėluistert‚Äô? Voel ik me daar ongemakkelijk bij?

Werkt dit ook voor mij?

Deze manier van coaching is effectief omdat paarden teruggeven wat jij voelt, er wordt een spiegel voor gehouden. Je leert over jezelf (en andere als je dit in groepsverband doet) door activiteiten met het paard uit te voeren. Daarna verwerk je de gedachtes, aannames, gedragingen, gevoelens en patronen met behulp van de coach.

Met het achteruit zetten van Tristan dacht ik in eerste instantie ach laat maar, later lukte het toch. Dit is ook een vorm van uitstellen. Ik wilde het eigenlijk laten zitten maar na wat aansporing lukte het Tristan achterwaarts te krijgen. Uiteindelijk stond Tristan ontspannen in de bak naast mij. Dat was mooi om te ervaren. Blijkbaar was ik dus ook ontspannen. Ik ben een bijzondere ervaring rijker en kan iedereen een sessie aanbevelen.

Diana bedankt voor deze unieke ervaring en de mogelijkheid om jouw passie te beleven.

Meer informatie of boeken info@BeleefKwintsheul.nl of bel 06-33101257

Save the date

Kerstborrel

Als bedrijf is het leuk om een kerstborrel te organiseren met de feestdagen. Zo’n borrel is speciaal bedoeld voor al je werknemers, zodat iedereen even de kans krijgt om op een informele manier met elkaar te praten. Zo ontstaat er een geweldige ontspannen sfeer.

Wanneer je dit intern regelt zijn er altijd een paar collega's meer met deze organisatie bezig dan de rest. Wij hebben de oplossing zodat ook zij kunnen genieten zonder extra werk of zorgen. 

Onbezorgd genieten

Als jij er bent, kan het feest beginnen

* Wandel binnen in een gezellig aangekleden Jachthaven
* Proost met je collega's op de mooie momenten
* Stil je trek met smakelijke borrelhapjes
* Geef een rondje aan alle collega's, want nu kan het
* Loop langs het buffet voor de lekkerste gerechten
* Swing en dans want het wordt steeds gezelliger
* Trek na het laatste drankje de deur achter je dicht
* Geniet van een compleet verzorgde avond 

Vraag naar de mogelijkheden voor jouw bedrijf via info@BeleefKwintsheul.nl of bel 06-33101257

Kerstborrel
Westlands groepsuitje
Kerstborrel

Wereld koffie dag 1 oktober

Bakkie pleur

Wereld koffie dag 1 oktober

Koffie het zwarte goud

Koffie is een razend populair drankje. Er gaat geen dag voorbij of we tikken massaal een bakkie pleur achterover. Een kop bij het ontbijt. Gezellig met vrienden. Een kop na het eten. Het houdt ons op de been. 

Gelukkig blijkt koffie best gezond te zijn. Volgens het Voedingscentrum past koffie (zonder suiker) in een gezond eetpatroon. Het Voedingscentrum stelt dat je ongeveer vier kopjes koffie per dag kunt drinken zonder negatieve effecten te ervaren.

Koffie dag
Zondag 1 oktober is het wereld koffie dag
Vier wereld koffie dag met....?

je vrienden

een heerlijke cappuccino

de zon op een terras

een goed gesprek

een stevige espresso

mooie herinneringen

 

 

Leuk koffie feiten

* De eerste espresso machine was uitgevonden door de Fransman Louis Bernard Rabaud. Italiaanse hebben deze machine verbetert en gemarkeerd als eigen uitvinding.

* Latte Art is niet alleen decoratief: als de tekening in de melk blijft staan, betekent dit dat het schuim en de koffie perfect gemaakt zijn. Dit is een bewijs van kwaliteit!

* Koffie is eigenlijk een rode vrucht. De koffieboon die iedereen kent is eigenlijk de pit van deze vrucht.

* Koffie vermindert de kans op borstkanker. Dat geldt als je 5 kopjes koffie per dag drinkt, ontdekten Zweedse onderzoekers.

* In Turkije was er vroeger een wet waarin stond dat als een man zijn vrouw niet voorziet van voldoende koffie, zij een echtscheiding kan aanvragen.

* De cafe√Įne doet al binnen 10 minuten na de eerste slok haar werk.

* Verschillende wetenschappelijke onderzoeken tonen aan dat koffiedrinkers 65% minder kans op alzheimer hebben.

‘Ik ga dit jaar echt niet mee’

Uitnodiging voor het personeelsuitje

Bedrijfsuitjes kunnen afgezaagd, geforceerd en zelfs gênant zijn.

Een of meerdere keren per jaar moet iedereen eraan geloven. De uitnodiging roept al irritatie of jeugdtrauma's op. Om massale afmeldingen te voorkomen wordt de activiteit geheim gehouden. De organisatie rouleert onder de personeelsleden, waardoor de druk om vorige edities te overtreffen voelbaar is.

Uitnodiging afslaan?
Wanneer is dit afgelopen?

"Ik zit links en rechts vast tussen m'n collega's. Iedereen kijkt wat rond en knikt met de woorden 'gezellige he'? Een goed gesprek komt niet op gang. Stukken worst en kaas op een schaal is het excuus. Dan maar wat te drinken scoren. De wijn zet ik na een slok weer weg. Dit is duidelijk de sluitpost geweest."

 

 

Waarom wordt het dan nog steeds georganiseerd?

Het personeelsuitje kan worden ingezet als waardering voor de medewerkers. Voor het halen van een doelstelling of bedanken voor extra inzet. Het bedrijf heeft wat te vieren of gewoon omdat er budget voor vrij is gemaakt. Wat de reden is en wat er ook over gezegd wordt, het is een investering in het personeel. Het draagt bij aan een positief gevoel over de werkgever. Over het algemeen genomen bevordert een bedrijfsuitje de sfeer en het saamhorigheidsgevoel van de medewerkers van een afdeling of bedrijf.

 

Wat is het belang voor het bedrijf?
Uitnodiging afslaan?
Niet denken maar doen

+ Het mag duidelijk zijn dat een betere sfeer op de afdeling zorgt voor meer interesse in en respect voor elkaar

+ De dagelijkse routine wordt doorbroken, de ontspannen setting buiten de werkplek cre√ęert een wij-gevoel

+ Met een stukje waardering en een goede sfeer bind je je medewerkers langer aan het bedrijf

+ De combinatie plezier en activiteiten geven de collega's ruimte over onderwerpen die op de werkvloer gemeden worden

+ De fiscus betaalt mee tot een bepaald vast bedrag of percentage van het loon

+ Het bedrijf presteert beter

 

 Wat is jullie budget voor dit jaar?
Uitnodiging aannemen
Investeer in je personeel

Door de crisistijd hebben veel bedrijven de hand op de knip gehouden. Het eerste en op het oog makkelijkste besluit is bezuinigen op het personeelsuitje. Voor de korte termijn levert dit direct een positieve bijdrage op de cijfers. Maar op langere termijn kan het zeker consequenties hebben. Wanneer de economie weer flink aantrekt, krijgt het jobhoppen een sterke impuls. En dan blijkt dat de goede werksfeer en het goede onderlinge contact tussen collega’s vaak doorslaggevend is bij de keuze om wel of niet van baan te wisselen.

 

Investeren in een bedrijfsuitje is dus niet alleen maar een kostenpost, de organisatie wint er veel mee.

Open Monumentendag 2017

Bezoek Sonnehoeck tijdens Monumentendag

Het weekend van 9 en 10 september 2017 is de landelijke Open Monumentendag. Met dit jaar als thema ‚Äúboeren, burgers en buitenlui‚ÄĚ.

Zaterdag 9 september is Historische Druivenkwekerij Sonnehoeck van 10.00 tot 16.30 gratis toegankelijk. Wat kan je verwachten?
Er zijn diverse typen kassen met druiven te zien en ook een muurkas met perziken.
Vergaap je aan de historische elementen als woonhuis met schuur.
De ketelhuisjes met verwarmingsketel en schoorsteen.
Maar ook fruitmuren, watertoren en diverse soorten fruitbomen zijn te bezichtigen.

Speciaal tijdens deze monumentendag

In de woonkamer exposeert Marja Ouwerling door haar vervaardigde schilderijen. In de koepelkamer zijn iconen te zien vervaardigd door leerlingen van Marcel de Man. Bijzonder is ook de aanwezigheid van een kraam met glas in lood en brocanteri√ęen. In de schuur wordt het thema ‚Äúboeren, burgers en buitenlui‚ÄĚ in beeld gebracht. Kortom de moeite waard voor een bezoek.

Monumentendag 2017
Monumentendag 2017
Monumentendag 2017
Monumentendag 2017

Druiven spelen verstoppertje

Sonnehoeck Merchandise

Sonnehoeck taart en ijs

Als de druiven al zo smakelijk zijn, hoe lekker worden producten die van deze druiven zijn gemaakt? Sonnehoeck merchandise

Donderdag 20 juli kwamen bakker Arjan Roodenrijs en ijsmaker Ron de Jong op Sonnehoeck. Dit bezoek was niet om de mooie verhalen van Geo van Leeuwen aan te horen. Ze kwamen de druiven proeven die Geo hen aanbood. Mat vlag en wimpel doorstonden de druiven de smaaktest. Ze vonden ze perfect. De Sonnehoeck druiven worden weer gebruikt voor ijs en taartjes. Roodenrijs heeft in zijn winkels Sonnehoecktaartjes te koop en bij ijssalon Vanilla in Wateringen is druivenijs verkrijgbaar.

Echte Sonnehoeck merchandise.

Wie heeft er al van gesnoept?

Westlandse druiven te koop

Mevrouw Pauline Krikke

Opening druiven seizoen

Maandag 26 juni start de oogst van de Westlandse druiven

uit de stookkassen van het soort Frankenthalers op Sonnehoeck weer begonnen 

Deze Westlandse druiven zijn, zoals we gewend zijn, weer van uitstekende kwaliteit. Ze worden nog steeds op traditionele wijze geteeld in echte authentieke druivenkassen, waarvan de oudste uit 1905.

Dinsdagavond 27 juni is het eerst kistje druiven aan geboden aan de nieuwe burgemeester van Den Haag, mevrouw Pauline Krikke. Dit onder het motto: Beter een goeie buur dan een verre vriend.
We hadden deze actie het liefst op Sonnehoeck gedaan, maar vanwege tijdgebrek van de burgemeester mochten we het aanbieden in de trouwzaal in het Oude Raadhuis in Den Haag.
Zij was er zeer mee verguld en heeft toegezegd  binnenkort een bezoek aan Sonnehoeck te brengen.
 
Vanaf zaterdag 1 juli zijn er weer druiven te koop voor de bezoekers tijdens de rondleiding en vanaf zaterdag 15 juli staan we elke zaterdag van 11.00 ‚Äď 16.00 uur weer met een kraam¬† in de voortuin van Sonnehoeck voor de verkoop aan passanten.

Vacature

Vacature

Gezocht schapenhoeder, Virto rijder of Bakkie Fietser M/V

Stap voor 1 dag in de schoenen van .......

Een schapenhoeder, topsporter, tomatentuinder of een kapitein.
Beleef de smaaksensatie van de BigGreenEgg en voel je een sterren kok.
Deze vacature zal snel ingevuld worden. Kandidaten staan in de rij.

  1. Leer alles om een Virto te rijden
  2. Vraag maar raak over krenten en veilen
  3. Ontdek de gave van de schapenhoeder hond
  4. Ga uit je comfort zone met de tarzan zwaai
  5. Kortom jouw dagje uit levert veel meer op

Je gaat naar huis met een lading extra kennis en vaardigheden. Maar vooral met een extra dosis herinningen.

Maak net even iets meer van je dagje uit en leer iets bijzonders.