Westlands Museum

Sta ook midden in de Westlandse geschiedenis

 

Westlands Museum

Het Westland heeft internationale bekendheid gekregen als wereldcentrum voor de glastuinbouw. In het museum wordt de Westlandse geschiedenis behandeld van de Romeinen tot heden. Extra aandacht gaat uit naar de ontwikkeling van de (glas)tuinbouw. Aan bod komen o.a. de verschillende tuinbouwteelten, de belangrijkste typen kassen en het veilingsysteem. Buiten de muren bevindt zich een prachtige historische tuin. Hierin is een reconstructie gemaakt met origineel materiaal uit vroegere tijden van een Westlands tuinbouwbedrijf. In de historische tuin worden op ouderwetse wijze producten gekweekt. Producten die vroeger veel voorkwamen in het Westland. Zoals druiven, perziken, pruimen en asperges. Laat je verrassen tijdens de rondleiding. Beleef de historie van de streek.

 

Feest, vergadering en activiteiten

Wat is er leuker dan je verjaardag, jubileum of afscheid in een andere omgeving te vieren? Organiseer je evenement in een van de binnen of buiten locaties van het Westlands museum. De ‘Hooiberg’ is de groepsruimte van 10 tot 60 personen die volledig voor jouw groep beschikbaar is. Tijdens het evenement zijn de gasten geheel vrij gebruik te maken van alle faciliteiten. Een tour door het museum en ze bezoeken de historische tuin.

Vergaderen kan op de educatie zolder (8 tot 30 personen) en de bestuurskamer (tot 8 personen) volledig met wifi, grote schermen en flip-over. Catering tijdens alle evenementen kan variëren van koffie tot uitgebreide buffetten.

 

Jij maakt historie

Zelf historie beleven? Naast een educatieve tour en een bezoek aan de historische tuin, is er nog meer te doen.  Maak je bezoek bijzonder en ga aan de slag met sepia schilderen. Timmer je eigen groentenkistje. Ervaar hoe er vroeger werd gehandeld met de veilingklok. Vul hiermee je eigen groenten kistje tegen de beste prijzen. Hoezo museum saai?

 

 

 

Kassen en historie
Activiteit veilingklok
Vergeten groeten
Stel je vragen
Westlands kistje timmeren
Beleef het echte Westland

Activiteiten bij het Westlands Museum