Wereld koffie dag 1 oktober

Bakkie pleur

Wereld koffie dag 1 oktober

Koffie het zwarte goud

Koffie is een razend populair drankje. Er gaat geen dag voorbij of we tikken massaal een bakkie pleur achterover. Een kop bij het ontbijt. Gezellig met vrienden. Een kop na het eten. Het houdt ons op de been. 

Gelukkig blijkt koffie best gezond te zijn. Volgens het Voedingscentrum past koffie (zonder suiker) in een gezond eetpatroon. Het Voedingscentrum stelt dat je ongeveer vier kopjes koffie per dag kunt drinken zonder negatieve effecten te ervaren.

Koffie dag
Zondag 1 oktober is het wereld koffie dag
Vier wereld koffie dag met....?

je vrienden

een heerlijke cappuccino

de zon op een terras

een goed gesprek

een stevige espresso

mooie herinneringen

 

 

Leuk koffie feiten

* De eerste espresso machine was uitgevonden door de Fransman Louis Bernard Rabaud. Italiaanse hebben deze machine verbetert en gemarkeerd als eigen uitvinding.

* Latte Art is niet alleen decoratief: als de tekening in de melk blijft staan, betekent dit dat het schuim en de koffie perfect gemaakt zijn. Dit is een bewijs van kwaliteit!

* Koffie is eigenlijk een rode vrucht. De koffieboon die iedereen kent is eigenlijk de pit van deze vrucht.

* Koffie vermindert de kans op borstkanker. Dat geldt als je 5 kopjes koffie per dag drinkt, ontdekten Zweedse onderzoekers.

* In Turkije was er vroeger een wet waarin stond dat als een man zijn vrouw niet voorziet van voldoende koffie, zij een echtscheiding kan aanvragen.

* De cafeïne doet al binnen 10 minuten na de eerste slok haar werk.

* Verschillende wetenschappelijke onderzoeken tonen aan dat koffiedrinkers 65% minder kans op alzheimer hebben.