Rondleiding Sonnehoeck

Rondleiding Sonnehoeck

Rondleiding Sonnehoek

‘Hoeveel paipe heb je vader?’ Dit is een echte Westlandse uitspraak, die voor de liefhebbers wordt uitgelegd. Dit en nog veel meer leer je tijdens de rondleiding in de Historische Druivenkwekerij Sonnehoeck. In deze druiventuin is vrijwel de gehele geschiedenis van de Westlandse druiventeelt terug te vinden. Neem je collega's mee terug in de tijd. Een mooie activiteit tijdens jullie bedrijfsuitje.

 

Rijksmonument

Het is een levend monument en bloeiend productiebedrijf. Er wordt nog steeds op ambachtelijke manier druiven  geteeld. De druiven kunnen indien voorradig geproefd en gekocht worden. Rondleidingen worden gegeven door vrijwilligers. Zij zullen de historie en werkwijze op gepassioneerde wijze uitleggen. De Sonnehoeck is de enige kwekerij in Nederland met de status van rijksmonument. Wellicht zelfs de enige in Europa. De kwekerij bestaat uit een woonhuis uit 1729 en een prachtig gerestaureerde fruitmuur uit 1815. Een abrikozenmuur, acht oude druivenkassen en twee ketelhuisjes met schoorstenen. Er is een watertoren uit 1920 te vinden en twee fruitboomgaarden. Op het terrein zijn ook twee moerbeibomen van meer dan 300 jaar oud. Samen met de oude tuinderswoning met ingebouwde schuur is het bedrijf uniek in het Westland en van grote historische waarde.

Combinaties: Bakkie Fietsen – varen - lunch

Historische locatie

 

Arrangement 2

Ontvangst met koffie/thee en gebak

Bakkie Fietsen Tour

Producten van tuinder 5st

Rondleiding Sonnehoeck

 

 

 

 

 

 

Arrangement 3

Ontvangst met koffie/thee en gebak

Bakkie Fietsen Tour

Producten van tuinder 3st

Rondleiding Sonnehoeck

Bakkie Westland

 

 

 

 

Combinatie tips

Pub Quiz

Varen

Workshop Big Green Egg

Midgetgolf

High tea

  

 

  

Niet gevonden wat je zoekt?

Wij maken je programma op maat! Voor iedere groep ongeacht leeftijd, interesse of budget stellen we een perfecte beleving samen. Heb je al een idee of ga je er blanco in? Vul vrijblijvend ons contactformulier in en we nemen contact met je op om alle mogelijkheden te bespreken.

06-33101257   info@BeleefKwintsheul.nl of via het contactformulier

Opnieuw kiezen?